Får i ulveklæder: en pragmatisk og godhjertet manipulerende tilgang til undervisning - Anker, Benjamin Thomas Jermiin (Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift, 2025)
Denne artikel argumenterer for en ny universitetspædagogisk undervisningstilgang, kaldet Får i ulveklæder, der skal understøtte de studerendes læring og trivsel i en tid med overdrevent karakterfokus. Tilgangen bygger på engagementssociologien, der beskæftiger sig med, hvordan mennesker engagerer sig i deres omverden. Teorien opstiller planengagementet over for eksplorationsengagementet, hvilket henholdsvis ligger bag det instrumentelle og det nysgerrige læringsblik. Et overdrevent karakterfokus medfører et dominerende planengagement (ulven), hvilket kan undertrykke de studerendes eksplorationsengagement (fåret) og dermed skade deres læring og trivsel. Får i ulveklæder anerkender og arbejder pragmatisk med det dominerende planengagement hos de studerende, men forsøger at bringe eksplorationsengagementet tilbage. Det gøres ved, at man som underviser foregiver at give de studerende den nemmeste vej til 12-tallet, men i virkeligheden tager man dem på en langt mere berigende læringsrejse.