Frafald på de videregående uddannelser – hvad ved vi om årsagerne? - Troelsen, Rie (Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift, 2011)
Omkring en tredjedel af de studerende på de videregående uddannelser afbryder deres studie – de fleste inden for det første år. Selvom en stor del af afbryderne hurtigt begynder på et andet studie, er tallet alligevel bekymrende og årsag til en række undersøgelser. Artiklen samler 7 danske undersøgelser af årsagerne til frafald på de videregående uddannelser, dels med henblik på at skabe overblik over hvor og hvordan der inden for de seneste 10 år er blevet foretaget frafaldsundersøgelser, og dels med henblik på at kunne pege områder ud, hvor der fremtidigt er brug for viden og forskning.