Rosenius som bruger og formidler af Luther - Kofod-Svendsen, Flemming (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2017)
Artiklen beskriver først, hvordan Luther efter reformationen ikke blev læst meget i Sverige. Dernæst skildres, hvordan Rosenius blev præget af Luther. Artiklens hovedpunkt er at udfolde, hvordan Rosenius som redaktør af Pietisten brugte og formidlede Luther. Til sidst redegøres for Rosenius’ indsats for at få Luthers skrifter spredt.