Den kristne kirke som fortolkningstradition i et pluralistisk samfund - Nikolajsen, Jeppe Bach (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2016)
Artiklen tager udgangspunkt i det udbredte synspunkt, at der er sket en disintegration af den kristne kirke og de bibelske skrifter i nyere tid. Det kan derfor anføres, at de bibelske skrifter er blevet underlagt et babylonsk fangenskab, at de bibelske skrifter befinder sig i eksil. Denne artikel bidrager til en reintegration af den kristne tradition og den kristne kirke på den ene side og de bibelske skrifter på den anden side, til en hjembringelse de bibelske skrifter til deres primære sammenhæng. Det gør artiklen ved at bidrage til en overvindelse af en central udfordring inden for den protestantiske tradition, som hæmmer en sådan reintegration. I forlængelse af den position, som antydes i artiklen, påvises afslutningsvist nogle konstruktive perspektiver på forholdet mellem de bibelske skrifter, den kristne kirke og det pluralistiske samfund.