Bibeltroskab i dag - Højlund, Asger Chr. (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2015)
Med udgangspunkt i titlen på den bog, der ved Menighedsfakultetets spæde start i 1960’erne præsenterede dets anliggende, søger artiklen at relatere dette anliggende til situationen i dag. To forhold kendetegner situationen i dag. For det første fylder den historisk-kritiske læsning ikke lige så meget inden for bibelforskningen, som den gjorde dengang. For det andet er der i dag en betoning af, at Bibelen kun lader sig forstå inden for kirkens tolkningsfællesskab, som er ny i forhold til Menighedsfakultetets begyndelse. Ved at koble Bibelen sammen med forståelsen af den kristne tro som en historisk given virkelighed udfoldes først Biblens afgørende betydning for den kristne tro. På den baggrund tages der dernæst stilling til holdbarheden i talen om, at vi kun har Bibelen på kirkens præmisser, og til brugen af historisk kritik i læsningen af Bibelen.