Debatten om bibelsyn i dansk teologi med særligt fokus på Niels Ove Rasmussen Vigilius' bibelsyn - Kofod-Svendsen, Flemming (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2015)
Artiklen redegør først for bibelsynsudviklingen ved Det Teologiske Fakultet i København. Dernæst skildres Niels Ove Rasmussen Vigilius’ møde med Det Teologiske Fakultet, som medførte, at han intensivt studerede en række personer med et ortodokst bibelsyn. Resultatet blev, at han blev overbevist om, at det ortodokse bibelsyn, som han fastholdt hele livet, var udtryk for Bibelens eget syn og dermed det sande og rette bibelsyn. Så påvises, hvordan Vigilius i en årrække samarbejdede med personer med et konservativt bibelsyn. Påvirket af Biblicum i Sverige og Missourisynoden i USA blev Vigilius imidlertid skeptisk over for at praktisere lærersamarbejde med personer med et konservativt bibelsyn. Det førte til et brud med Menighedsfakultetet og Teologkredsen og til dannelsen af Dansk Bibel-Institut med et klart ortodokst bibelsyn. Efter et brud med Biblicum blev Vigilius igen mere åben for lærersamarbejde med personer med et konservativt bibelsyn. Det resulterede i et formaliseret samarbejde mellem Menighedsfakultetet og Dansk Bibel-Institut.