Ikonens teologi – med udblik - Svendsen, Pernille (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2013)
Den ortodokse kirkes spiritualitet er kropslig og konkret. Den udfolder sig i ikonens væsen som mødested mellem himmel og jord. Andy Warhols billedserie Last Supper er en indsigtsfuld gengivelse af ikonografiens teologi og gentagelsens nødvendighed i det sakramentale liv.