Fattigdom, synd og sociale strukturer. Et bibelsk perspektiv - Sider, Ronald J. (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2013)
Ronald J. Sider var med bogen Rich Christians in an Age of Hunger (1977) banebrydende på det social-etiske område i amerikansk, evangelikal sammenhæng. I denne artikel fra 2008 peger Sider på de bibelske beskrivelser af Guds særlige omsorg for de økonomisk fattige og af Guds krav om social retfærdighed. Han kobler dette med nuancerede analyser af fattigdom og social uretfærdighed i en nutidig global kontekst. Sider påpeger vestlige kristnes uundgåelige involvering i uretfærdige politiske og økonomiske strukturer og fremsætter et kald til at arbejde hårdt for at forandre disse.