Økologisk håb i krise? - Bauckham, Richard (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2013)
I denne artikel peger den internationalt anerkendte NT-ekseget Richard Bauckham på nødvendigheden af at gentænke vores forståelse af det kristne håb i en situation, hvor vi står overfor en global økologisk krise. Bauckham præciserer, hvordan det ultimative håb om Guds nyskabelse af alle ting og vores umiddelbare håb forholder sig til hinanden. Til slut udfolder han, hvordan tro, håb og kærlighed er kristne dyder som kan ”føre os til nye visioner af det mulige selv inden for en alvorligt beskadiget verden."