Han er vår fred. Misjon som forsoningens tjeneste - Engelsviken, Tormod (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2013)
Denne artikel er et foredrag holdt ved åbningen af Torvet i Aarhus d. 9. marts 2012. Engelsviken behandler i foredraget det teologiske begreb forsoning, som er en afgørende baggrund for forståelsen af mission. Det sker med et løbende udblik til Cape Town-Erklæringen. Her udvides det traditionelle evangelikale forsoningsbegreb, som har været orienteret alene mod forsoning med Gud. Synd og menneskets deraf følgende nødsituation har imidlertid flere dimensioner. Forsoning og kirkens bidrag til forsoning i og med dens eksistens i mission skal derfor ses i relation til både Gud, andre mennesker og skaberværket.