Mission som holistisk transformation. Nedslag i den nyere protestantiske missionsteologiske diskussion om integral mission - Jørgensen, Jonas Adelin (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2013)
Denne artikel består af to dele, dels en række historiske nedslag i brugen af ’holistisk’ og tilsvarende begreber i det 20. århundredes protestantiske missionsteologi, og dels en kritik af holistisk mission i forhold til hvilke teologiske, sociale og politiske implikationer denne forståelse af kristen mission har. Artiklen ønsker derved at lægge op til en besindelse omkring mission som holistisk transformation.