Holistisk mission og missionsbefalingen. Missionens fem kendetegn - Wright, Christopher J. H. (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2013)
Christopher J. H. Wright, der er hovedforfatter til Cape Town-erklæringen, pointerer i denne artikel, at forståelsen af mission må begrundes i Guds mission. Herudfra udfolder han med udgangspunkt i missionsbefalingen, hvordan kirkens mission bør omfatte at bygge kirken, tjene samfundet og have omsorg for det skabte. På den baggrund konkluderer Wright, at mission er en eksistensform for hele livet for hvert eneste medlem af hele kirken.