Den lutherske kirke i et postkonstantinsk samfund - Petterson, Hans-Christian (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2014)
Den evangelisk-lutherske kirke i Danmark er i vanskeligheder. Disse vanskeligheder har baggrund i, at kirkens selvforståelse blev udviklet i en anden tid og kontekst, hvorfor den er i fare for at blive utidssvarende i en postkonstantinsk virkelighed. I forsøget på at revitalisere sig selv, må den lutherske kirke imødegå udfordringerne ved at genfinde den klassiske, lutherske ekklesiologi og samtidig udvide forståelsen af disse, således at kirken kan finde en bæredygtig selvforståelse i et postkonstantinsk samfund.