Det blivende anliggende i toregimentelæren - toregimentelæren i en postkonstantinsk tid - Højlund, Asger Chr. (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2014)
I denne opdatering af Luthers toregimentelære gøres der op med den gængse forståelse af de to regimenter som det, der tager sig af henholdsvis det åndelig og hinsidige og livet i denne verden. Imod en sådan statisk opdeling argumenter artiklen for en mere dynamisk, eskatologisk forståelse af det åndelige regimente som en foregribende udfoldelse af Guds rige – hvilket bringer Luther tæt på flere nyere, blandt andet amerikansk inspirerede, forståelser af kirkens forhold til staten, med baggrund i blandt andet Augustin. Men til forskel for disse er der grund til at fastholde Luthers positive forståelse af det verdslige regimente som en vigtig ramme for udøvelse af kristen næstekærlighed i en syndig verden. Det er dog vigtigt, at dette positive engagement i det verdslige regimente ikke fører til, at kirken igen søger magten, men at den i sit eget liv alene holder sig den tjenende og korsfæstede Jesus for øje.