Toregimentelæren i praksis - forholdet mellem kirke og stat i Danmark - Larsen, Kurt E. (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2014)
I denne artikel bydes der på en tur gennem Danmarks kirkehistorie ud fra temaet: Forholdet mellem kirke og stat. I hver af historiens hovedepoker søges det indkredset, hvad ordet kirke betød på det pågældende tidspunkt og hvad ordet “stat” betød i den epoke.