Forskellen på Carl Olof Rosenius' og Vilhelm Becks teologi - Kofod-Svendsen, Flemming (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2023)
Artiklen indledes med en kort skitse af Rosenius' og Becks kirkelige indflydelse og af deres teologi med særlig henblik på deres forståelse af Ordet og sakramenterne som nådemidler. Under beskrivelsen af Rosenius' syn på Ordet og dåb og nadver nævnes, at for ham er Ordet det egentlige nådemiddel, og at han i sine mange sjælesørgeriske artikler sjældent inddrager dåben og nadveren i sin undervisning og forkyndelse. Beck skildres som prædikant, hvor der især fokuseres på hans begrundelse for, at der alene sker genfødelse i dåben, og at nadveren ikke giver syndernes forladelse, men alene er et pant på den syndsforladelse, der er givet i dåben. Til sidst sammenlignes Rosenius' og Becks teologi på de beskrevne områder.