Billedet af Gud i sjælesorgen. Sårbarhed, meningsløshed, skyld og skam, hyppige tematikker i dagens sjælesorg – Belyst ud fra 1 Mos 4,1-16 og 4 Mos 6,24-27 - Gudbergsen, Thomas (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2022)
Artiklen bevæger sig inden for sjælesorgsområdet og den bibelske eksegese. Fokus i artiklen er personers eksistentielle grundvilkår som meningsløshed, sårbarhed, skyld og skam, hvilket ofte er tematikker i nutidens sjælesorg. Det bibelske afsæt er fortællingen om Kain og Abel i Første Mosebog, hvor Gud opfører sig underligt ved ikke at anerkende Kains offergave. Hermed træder den nutidige menneskelige erfaring af misundelse, følelsen af meningsløshed og oplevelsen af ikke at blive set og accepteret klart frem. Med en velsignelse længere fremme i Fjerde Mosebog foreligger en teologisk modvægt til det nedbøjede menneskelige selvbillede. En modvægt som peger på frihed og frimodighed. Begge tekstgrupper betragtes i relation til skabelsestemaet, som bliver et teologisk argument for, at alt til trods, må mennesket altid håbe og betro sig til et pagtsforhold til Herren.