Dansk kirkeliv med engelsk og amerikansk indflydelse - Kofod-Svendsen, Flemming (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2021)
I denne artikel redegør forfatteren efter indledning og artiklens formål for den engelske vækkelse i det 18. århundredes slutning, og hvordan den kom til Danmark, og hvilken betydning den fik for dansk kirkeliv. Forfatteren beskriver derefter, hvilken betydning grundlovens indførelse af religionsfrihed fik for dansk kirkeliv, og hvordan aktører inden for dansk kirkeliv reagerede på den nye situation. Forfatteren giver dernæst nye eksempler på, hvordan fælleskirkelige holdninger og bevægelser nåede dansk kirkeliv, og hvilke refleksioner lutherske kristne gjorde i mødet med de nye udfordringer.