Frelsens økonomi i Matthæusevangeliet – En fortolkning af Matt 20,28 - Holmgaard, Christian Schøler (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2020)
I denne artikel vil jeg med udgangspunkt i Nathan Eubanks arbejde med økonomiske metaforer i Matthæusevangeliet argumentere for, at løsesumsudsagnet i Matt 20,28 bedst forstås med udgangspunkt i Matthæusevangeliets egen litterære kontekst, og i særdeleshed Matt 16,21-20,34, som Matt 20,28 udgør et klimaks i. En række tekster i 16,21-20,34 tegner et samlet billede af mennesker, der er ude af stand til at frelse sig selv, da de har en ubetalelig gæld til Gud. Det, der er umuligt for mennesker, er dog muligt for den unikke Guds søn, der i kraft af sin status kan give sit liv som løsesum for mange.