Kirkens digitale fremtid - Fischer-Nielsen, Peter (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2012)
Internettet begyndte for alvor at få en populær gennemslagskraft i midten af 1990’erne, og kirker har som alle andre samfundsfænomener og -institutioner gjort flittigt brug af de nye kommunikationsmuligheder siden. I denne artikel præsenterer jeg først en række temaer, som har præget forskningen i digital religion. Dernæst vurderer jeg med udgangspunkt i mine egne empiriske undersøgelser af kirkelig brug af internettet, på hvilke måder disse temaer har gjort sig gældende i forhold til en dansk virkelighed. I det sidste afsnit samler jeg op og giver nogle korte bud på, hvad kirkelige aktører fremover med fordel kan have for øje, når de anvender internettet som kommunikationsplatform. Artiklen bygger på min ph.d.-afhandling Mellem sogne- og cyberkirke: En analyse af folkekirkens kommunikation på internettet forsvaret ved Aarhus Universitet i 2010.