Bekendelsens briller. Om hvorfor ortodoksien ikke er for fastholdere - Gregersen, Niels Henrik (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2015)
Artiklen belyser det klassiske begreb om ortodoksi som led i kristendommens selvformulering og bevægelighed. Ortodoksiens anliggende er at være vejvisende for den levede tro. Derfor er hverken dogmerne eller bekendelserne noget, man skal tro på. De skal derimod fungere som de briller, der gør, at troen rettes til den treenige Gud, som har åbenbaret sig i Jesu historie. Som troens briller skaber bekendelsen både den brede horisont og det specifikke perspektiv for troens retning. Men samtidig er det bekendelsens dybeste pointe, at den skal føre ind i lovsangen, hvor ordenes ligefremme mening går under.