Holistisk mission i lyset af Guds Rige og nyskabelsen i Kristus - med særlig inddragelse af Lukasevangeliet og Apostlenes Gerninger - Munch, Morten (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2013)
Jesu’ tale om Guds rige er forankret i Det gamle Testamentes holistiske vision om “shalom.” Det eskatologiske tidsaspektet (”allerede / endnu ikke”) er imidlertid afgørende for forståelsen af Guds rige. Artiklen undersøger derfor helhedskarakteren af det allerede nu ”indbrydende” Guds rige, som det beskrives i Lukasevangeliet. Et udblik til Apostlenes Gerninger demonstrerer, at denne holisme afspejler sig i den første kirkes mission.