Apologetik i en pluralistisk kontekst - Justin Martyrs apologetiske strategier - Hansen, Brian K. (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2014)
Artiklen er en analyse af Justin Martyrs Første Apologi og Anden Apologi. Fokus er på, hvilke apologetiske strategier Justin i disse to skrifter anvender med det formål at bedrive apologetik i sin samtids pluralistiske kontekst. Fire sådanne strategier bliver identificeret, og det bliver analyseret og diskuteret, hvad der er hovedtrækkene i disse strategier. Artiklen slutter med et kort udblik til apologetikken i Danmark i det 21. århundrede.