Gud og denne verdens magter - religion og politik hos Paulus - Legarth, Peter V. (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2014)
Paulus’ bestemmelse af den Kristus–troendes forhold til staten har været genstand for mangfoldige interpretationer. Jeg gengiver i artiklen to profilerede opfattelser af denne problemstilling og retter på den baggrund søgelyset imod Rom 13,1-7. Den overordnede pointe er, at Paulus skelner mellem den kristnes situation i menigheden og dennes situation i samfundet. Der gælder ifølge Paulus to forskellige værdisæt i de to sfærer. Jeg postulerer, at sondringen mellem menigheden og samfundet korresponderer med en gængs nytestamentlig distinktion mellem Guds rige og Guds vilje.