Fra foraktet potpurri til teologisk kunstverk: Om Eudokias Homerocentones - Sandnes, Karl Olav (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2024)
Artikkelen gir en presentasjon av nyere forskning til keiserinne Eudokias homeriske epos fra 400-tallet e.Kr. om Jesus-fortellingen. Kenton-sjangerens utfordringer, men også dens lekne form blir her utgangspunkt for å skrive fortellingen om Jesus inn i kulturens viktigste tekster, Iliaden og Odysseen. Den nye interessen for dette verket knyttes særlig til de to siste monografier som er kommet til tema. Presentasjonen vil derfor handle mest om dem. Kvinnenes rolle vektlegges, og også hvordan Iliadens og Odyseens plot, henholdsvis krig og hjemkomst, blir nøkkel til å forstå hva Jesus-fortellingen handler om for Eudokia.