Identitet, dannelse og teologi. Om Arne Grøns bidrag til teologien - Olsen, Jakob V. (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2024)
I denne artikel fokuseres der på dele af professor Arne Grøns tænkning med fokus på de spørgsmål, Arne Grøn rejser til teologien på baggrund af en hegeliansk dialektik. Arne Grøns produktion har sit tyngdepunkt i moderne kontinental filosofi, religionsfilosofi og Søren Kierkegaard. I denne artikel udelades dog Arne Grøns bidrag til Kierkegaard-forskningen, for i stedet at lade andre aspekter af hans tænkning få rum, hvilket særligt vil sige Arne Grøns læsning og anvendelse af Hegel. Noget, som dermed fremholdes i artiklen, er Arne Grøns grundige læsning af moderne religionsfilosofi og de skarpe spørgsmål, han på den baggrund rejser, hvilket er spørgsmål, som det er væsentligt for teologien at fastholde, selvom de let kan efterlades som spørgsmål, der ér besvaret.