Hvad er apologetik? - Nielsen, Emil Børty (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2023)
Denne artikel undersøger og diskuterer det meta-apologetiske spørgsmål: Hvad er apologetik? Forfatteren præsenterer to meta-apologetiske positioner: rationel og holistisk apologetik. Dernæst præsenterer han to måder, hvorpå man kan klassificere apologetiske metoder. I anden del af artiklen videreudvikler forfatteren den holistiske tradition og definerer apologetik som en persuasiv praksis, der søger at vise, at den kristne tro er god og sand. Herefter fremstiller han en ny klassifikation af apologetik, der indeholder fem metoder. Afslutningsvist argumenterer artiklen, at der ikke findes noget objektivt sandt svar på spørgsmålet om apologetikkens natur. Man er derfor nødt til at vælge en definition. Videre argumenteres der for, at en holistisk definition bør foretrækkes, da det giver en bedre forståelse af den apologetiske praksis