Bibelsyn og tekstsyn - Bjerring-Nielsen, Bent (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2019)
Litteraturvidenskaben har ofte haft et anstrengt forhold til den historisk-kritiske eksegese. Det skyldes ikke primært et andet bibelsyn, men først og fremmest et andet tekstsyn. I artiklen diskuteres forskellige litteraturvidenskabelige skolers tekstsyn, deres teologiske konsekvenser og betydning for bibelforståelsen. Det leder frem til påstanden om, at det er nødvendigt at formulere en teologi, der kan sammentænke bibel- og tekstsyn. Kevin Vanhoozers The Drama of Doctrine ses som et eksempel på en sådan sammentænkning.