Misjonsteologi uten misjonsbefaling? Forventet Paulus noen medvirkning fra menighetene til misjon? - Bøe, Sverre (Dansk Tidsskrift for Teologi og Kirke, 2018)
Paulus skrev meget om sitt misjonsarbeid i sine brev. Denne bibelteologiske artikkelen drøfter hvorvidt Paulus virkelig forventet medvirkning til enten sin misjon eller til egne misjonsfremstøt fra menighetenes side. Resultatet er magert: Der finnes knapt noen direkte tilskyndelse til misjon eller evangelisering i Paulusbrevene. Men mer indirekte og implisitt finner vi noen tilløp, og disse drøftes. Det er ingen opplagt forklaring på dette, men noen muligheter overveies.