Ph.d.-resumé: Ungdomspædagogisk praksis i ungdomsklubber: - og dens betydning for unges hverdags- og ungdomsliv - Schultz, Christoffer (Danish Journal of Education Studies (DJES), 2026)
Denne artikel er et resumé af ph.d.-afhandlingen Ungdomspædagogisk praksis i ungdomsklubber - og dens betydning for unges hverdags- og ungdomsliv. Afhandlingen udforsker, hvordan ungdomspædagogisk praksis udfolder sig i ungdomsklubber, og hvilken betydning den har for unges daglige livsførelse og handlemuligheder i ungdomslivet. Med afsæt i en kritisk psykologisk og social praksisteoretisk tradition belyses unges deltagelse i ungdomsklubber i relation til de betingelser, der former deres ungdomsliv. Afhandlingen bygger på kvalitative forskningsmetoder gennemført i tre af landets ungdomsklubber. De fire artikler, der udgør afhandlingens analyser, bidrager med ny empirisk viden om ungdomspædagogisk praksis i ungdomsklubber. Artiklerne viser blandt andet, hvordan ungdomsklubber kan fungere som alternative deltagelsesrum, der fremmer trivsel og understøtter unges muligheder for at navigere i og påvirke deres livsbetingelser.