AUC siger goddag - Bladt, Inger Kirstine (Den Korte Historie, 2024)
Aalborg Universitet, der indtil 1994 hed Aalborg Universitetscenter, kan i 2024 fejre 50-års jubilæum. Med etableringen af Nordjyllands eget universitet fik nordjyderne samme adgang til højere uddannelse som i resten af landet. AUC skabte grundlag for Aalborgs udvikling til vidensby. Ønsket om et universitet var bredt funderet lokalt, men det nye universitet og dets brugere var i starten ikke helt hvad man havde forventet i Aalborg. Her er et kik på den første tid med et universitet i den gamle arbejderby.