Jens Bangs Stenhus: Aalborgs rigeste købmandsgård - Ørnbjerg, Jakob (Den Korte Historie, 2024)
Jens Bangs Stenhus, der blev opført af købmanden Jens Bang 1623-1624, er ofte blevet sammenlignet med en herregård. I virkeligheden var der dog tale om et funktionelt handelshus. Placeringen, indretningen og inventaret bærer således vidnesbyrd om Aalborgs rolle som en af de største handelsbyer i 1600-tallets Danmark.