”Det er svært at være fordomsfuld ud fra stemmen” – om anvendelsen af den kønnede sociolingvistiske vari-abel (s) og danske lytteres opfattelse af den - Pharao, Nicolai; Mikkelsen, Agnes Aggergaard (Danske Talesprog, 2024)
Her præsenteres resultatet af en mindre sprogbrugsundersøgelse der viser at udtalen af (s) og (t) varierer både med køn, seksuel orientering og kønsfremstilling. Desuden suppleres med en undersøgelse der viser at den variation der er fundet i sprogbrugen ikke altid opfattes ens af lyttere. Samspillet mellem udtalevariationen og det sproglige indholds tilknytning til normative standpunkter tolkes som afgørende når lyttere skal afgive deres vurderinger af forskellige talere.