Gide være(t) over og dansk-nedertysk-frisisk sprogkontakt - Gregersen, Sune (Danske Talesprog, 2024)
Artiklen diskuterer en overset fraseologisk parallel mellem danske, nedertyske og frisiske dialekter, nemlig udtrykket gide være(t) over ’gide, kunne lide’ (nedertysk öwer (wesen/sien) mögen, ønordfrisisk auer wees mei). Det foreslås at udtrykket er et strukturelt lån fra nedertysk til dansk og frisisk, og at sådanne idiomatiske forbindelser har et stort potentiale for studiet af historisk sprogkontakt.