DANwORD: Hyppighedsundersøgelser i moderne dansk: Baggrund og materiale - Maegaard, Bente; Ruus, Hanne (Danske Studier, 2025)
I artiklen giver vi baggrunden for vores indledte undersøgelser af hyppigheder i moderne dansk. Efter en præsentation af tilsvarende undersøgelser for andre sprog følger principielle overvejelser over, hvilke tekster man kan og bør opgøre frekvenser i, og de konsekvenser, dette får for valg af undersøgelsesmateriale. Med fiktionstekster som eksempel viser vi dernæst, hvilke problemer man får med at finde et repræsentativt udsnit af en tekstart og når herunder frem til opgørelser over de mest udgivne og dermed sikkert også mest læste skønlitterære forfattere i begyndelsen af 1970erne. Afsluttende redegøres for den første fase i behandlingen af materialet og som første resultat trykkes en liste over de allerhyppigste ord i fiktionsteksterne.