Nyt syn på Baldermyten - Kjølbye, Marie-Louise (Danske Studier, 1989)
Med udgangspunkt i en gennemgang af Odinkultens karakteristika vil jeg forsøge at belyse temaer i den norrøne digtnings opfattelse af manddom og lederskab, kampen og døden. Gennem en læsning af Snorres og Saxos respektive Baldernoveller vil jeg forsøge at fremhæve lighederne i deres struktur, symbolik og moral på disse områder. Synsvinklen er ikke filologisk, men litterær-semiologisk, og falder som sådan udenfor traditionel dansk myteforskning.