Om Henry Fielding i Danmark: En komparativ-litteraturhistorisk fremstilling - Berg, Asger Ø. (Danske Studier, 2025)
I denne artikel samles og præsenteres nogle oplysninger om Henry Fielding i Danmark: om de fire oversættelser af Tom Jones, om synet på forfatteren og om hans betydning for den danske litteratur. Særlig opmærksomhed vies til Johannes Ewalds læsning af Fielding. Endelig gives der til slut en oversigt over de danske Fielding-oversættelser. Til de fleste af dem er der i afhandlingen knyttet kommentarer om udgivelsesforhold, forlæg, oversætter, fuldstændighed m.v.