Goldschmidts formål med miljøtegningen i En Jøde: - i anledning af Meir Aron Goldschmidt: En Jøde, Gyldendals Klassikere, 1986 - Kruse-Blinkenberg, Lars (Danske Studier, 1987)
Lars Kruse-Blinkenberg om Goldschmidts formål med miljøtegningen i En Jøde fra 1845.