»Med pen i hånd«? - Thuesen, Karen (Danske Studier, 1995)
Bag artiklens, muligvis kryptiske, overskrift ligger et omfattende problem. Tydeligere, men også mere omstændeligt kan kernen i det formuleres: Er det sandsynligt, at en stor del af vore folkeviser er digtet »med pen i hånd« kort før eller samtidig med, at vi finder dem optegnet i 15-1600tallets håndskrifter?