Al magt til varianterne? Nogle overvejelser om critique génétique og New Philology - Kondrup, Johnny (Danske Studier, 2024)
Hensigten med denne artikel er at give en diskuterende introduktion til to nyere filologiske strømninger, der begge markant betoner varianternes værdi på bekostning af den etablerede tekst: den franske critique génétique og den hovedsageligt angelsaksiske New Philology. Jeg vil dog begynde et tredje sted, nemlig i den tyske nyfilologi, der med fordel kan bruges som baggrund for at forstå og vurdere de to nyere strømninger.