Organisations- og systemudvikling i folkebibliotekerne 1900 - 2000 - Evald, Pierre (Dansk Biblioteksforskning, 2007)
Artiklen formidler biblioteksarbejdets udvikling fra pionertidens manuelle arbejde over funktionsopdelingens fase frem til det teambaserede og integrerede arbejde i nutidens hybridbibliotek. Samspillet mellem humansystemet og det tekniske system er centralt i fremstillingen, og der redegøres for de forandringsagenter der har drevet udviklingen frem. Der bygges på en helhedsorienteret teknologiteori med inddragelse af forfatterens egen dialogforskning og kursusempiri om organisationsudvikling og informationsteknologisk udvikling i århundredets sidste store forandringsfase. Afsluttende manes til eftertanke over for en aktuel import af amerikanske managementteorier, og der peges i stedet på en nordisk forankret organisationstænkning.