Informationssøgning set i det Integrerede Kognitive Forskningsperspektiv - Ingwersen, Peter; Järvelin, Kalervo (Dansk Biblioteksforskning, 2008)
Artiklen demonstrerer Laboratorie-perspektivet på informationssøgning og hvordan det er indeholdt i det Integrerede Kognitive Forskningsperspektiv. Først diskuteres Laboratorie-perspektivets underliggende antagelser og velkendte ulemper og begrænsninger. Dernæst diskuteres informationsinteraktion fra et Integreret Kognitivt Perspektiv. ’Ultra-light’ og interaktive ‘light’ eksperimenter med informationssøgning foreslås udført baseret på dette forskningsperspektiv gennem udnyttelsen af perspektivets kontekstuelle muligheder. Disse inkluderer uafhængige variable i relation til samlingen af dokumenter, genfindingsprincipper i søgesystemet og informationssøgerens situation og interessekontekst. Artiklen afsluttes med et konkluderende sammendrag.