Om tjekkede teoretikere, vilde youngsters og seje praktikere. Hvordan danske biblioteksagenter præger et aktuelt billede af informationskompetence - Engerer, Volkmar; Thestrup, Jesper Boserup (Dansk Biblioteksforskning, 2010)
I vores artikel tager vi udgangspunkt i en todimensionel model af informationskompetence (IK), bestående af en proces- og en vilkårskomponent, som hver for sig dækker over en række underkategorier. De to komponenter er informationssøgningens kronologiske trin samt de ydre vilkår i informationssøgningen: kontekst, anvendte medier og overordnede videnskrav. I artiklen støtter vi disse teoretiske antagelser vha. en kursorisk gennemgang af tre biblioteksagenters (teoretikeres, youngsters og praktikeres) specifikke bidrag til begrebets dimensioner og underdimensioner. I vores afsluttende perspektiveringer fremfører vi i stikord nogle fokuspunkter, som, mere eller mindre eksplicit, ligger i agenternes bidrag, og som kan bidrage til et mere moderne koncept af IK.