Evidensbevægelsens institutionalisering og arbejdsformer - Hansen, Hanne Foss; Rieper, Olaf (Dansk Biblioteksforskning, 2010)
Evidensbevægelsen producerer en ny type viden i form af systematiske forskningsoversigter. Artiklen sætter fokus på den institutionaliserede del af evidensbevægelsen, der beskæftiger sig med at producere systematiske forskningsoversigter med særligt henblik på det sundheds- og socialpolitiske område. I denne artikel vil vi adressere spørgsmålene: Hvad er evidensbevægelsens adelsmærke? Hvordan kom den ind i de skandinaviske lande? Er der tale om simpel kopiering fra det medicinske område med en smal selektion af primære studier som grundlag for forskningsoversigter, eller er sagen mere indviklet?