Skønlitteraturen i Danbib – Klassifikation, indeksering, noter - Eriksson, Rune (Dansk Biblioteksforskning, 2005)
Hovedformålet er at give et samlet overblik over skønlitteraturens repræsentationsformer, som disse fremtræder i Danbib. På baggrund af teoretiske og især empiriske studier bliver de respektive repræsentationsformer – klassifikation, indeksering, noter – analyseret med henblik på deres opbygning, deres eventuelle udvikling inden for de sidste 25 år samt deres styrker og svagheder i forhold til informationssøgning og relevansvurdering. Overordnet bliver det pointeret, at der er tale om en meget særegen og differentieret repræsentation, som på alle niveauer adskiller sig væsentligt fra repræsentationen af faglitteratur. Afslutningsvis skitseres en alternativ repræsentationen af skønlitteratur, hvor de forskellige repræsentationsniveauer er organiseret i forhold til de erkendelsesmæssige omstændigheder, der kendetegner de forskellige facetter af skønlitterære værker.