Browsing i bibliotekskataloger ved hjælp af Topic Maps - Bøckman, Knut Anton (Dansk Biblioteksforskning, 2007)
Artiklen begrunder og beskriver opbygningen af et emnekort (topic map) på basis af et større humanistisk forskningsbiblioteks katalogposter. Formålet er tredelt – materialeintegration i søgefladen, udvidet browseadgang til gavn for en broget brugergruppe og semantisk støtte til emnevokabularet. Der beskrives, hvordan en ontologi opbygges og udvikles til en første prototype, som vurderes med henblik på den grundlæggende funktionalitet. Endelig vurderes, hvordan emnekort kan benyttes på mindre skala i bibliotekssammenhæng.