Sæt litteraturen på spil som litteratur. Bibliotekarisk og litterær skønlitteraturformidling mellem tekst og læser - Enghoff, Caroline; Rafn, Søren (Dansk Biblioteksforskning, 2007)
Formålet er at komme med et nyskabende – og potentielt debatskabende – bud på en bibliotekarisk og litterær tilgang til skønlitteraturformidling. Med en diskursanalytisk tilgang undersøges den nuværende holdning til og praksis inden for materialevalg, samt den nuværende skønlitteraturformidling. Dette gøres på baggrund af central litteratur om disse emner samt to interviews med bibliotekarer fra Horsens og Vejle biblioteker. Et hovedresultat er, at der hersker en kompromisfuld og pragmatisk materialevalgsholdning, en såkaldt ekspanderende diskurs, og at dette præger formidlingen. Det nuværende formidlingsbegreb kan karakteriseres som diffust og ledsages af et sammenblandet syn på brugeren som klient, borger og kunde. Med afsæt i disse analyser lanceres et radikalt bud på et litterært formidlingsbegreb, hvor brugeren opfattes som læser, og hvor forholdet mellem læser og tekst er i fokus, ligesom der gives konkrete bud på, hvordan begrebet kan udmønte sig i praksis.