Viden i spil. Et bud på bibliotekernes rolle i fremtiden - Nielsen, Jytte (Dansk Biblioteksforskning, 2009)
Med udgangspunkt i KVINFOs arbejde med opbygning af en kvindehistorisk netportal argumenterer artiklen for, at forskningsbibliotekerne i fremtiden bør påtage sig en større rolle som medspillere i vidensproduktionen og i forskningsformidlingen. Forskningsbibliotekerne ligger nemlig inde med både en fagfaglig og en biblioteksfaglig ekspertise samtidig med at de har en stor viden om brugernes behov. Viden som tilsammen kalder på udvikling af nye vidensværktøjer. KVINFOs erfaringer på dette område kan muligvis inspirere andre forskningsbiblioteker.