Humaniora, elektronisk publicering og forskningsbibliotekerne - Lind, Gunner (Dansk Biblioteksforskning, 2009)
En række strukturelle forhold har gjort, at humaniora i langt mindre grad end naturvidenskab og medicin har lagt om til elektronisk publicering af forskningsresultaterne. Det er forhold der dels er økonomisk-organisatoriske, dels skyldes mangel på tilfredsstillende tekniske løsninger. I begge sammenhænge kan forskningsbibliotekerne indgå i nye løsningsmodeller, til gavn for både humanisterne og bibliotekerne.