Kunnskapsbasert praksis i norske fagbibliotek - Nordheim, Lena Victoria (Dansk Biblioteksforskning, 2010)
Artiklen præsenterer arbejdet med kunnskapsbasert praksis (KBP) (et særligt norsk begreb, der er en oversættelse af evidence-based practice, EBP) i norske forskningsbiblioteker med særligt fokus på sundhedssektorens biblioteker. Artiklen opererer med en bred definition af KBP, hvor kundskaben hidrører fra tre kilder: professionen, brugerne og forskningen. Det understreges i artiklen, at arbejdet med KBP er todelt: rettet mod forskningsbibliotekernes brugere og mod bibliotekernes egen praksis. Artiklen præsenterer forskellige aktiviteter i forskningsbiblioteker relateret til KBP: kurser i bl.a. statistisk metode, seminarer, en særlig, akkrediteret KBP videreuddannelse, læsegrupper og besøg af internationale evidenskapaciteter. Artiklen kommer også ind på kvaliteten af den bibliotekariske evidensbase og på mulighederne for at producere systematiske reviews for bibliotekfeltet. Endelig understreges betydningen af netværksdannelse og bibliotekarprofessionens centrale rolle både med hensyn til både at konsumere og generere forskning.